VVD ziet Airport Eelde als toegangspoort voor het Noorden

De Drentse VVD wil vasthouden aan het huidige scenario voor Groningen Airport Eelde (GAE). Volgens VVD-Statenlid Johan Baltes heeft GAE een duidelijke, toegevoegde waarde voor het Noorden: “De luchthaven vormt een belangrijk onderdeel van onze infrastructuur, de positieve maatschappelijke effecten zijn overduidelijk. We willen het vliegveld graag behouden. Er liggen veel kansen, ook voor de omgeving.

Johan Baltes doelt daarmee ook op de ontwikkelingen rondom drones: “We willen dat de Provincie zich langdurig aan het vliegveld verbindt en daar ook in gaat investeren. Wij zien voldoende kansen voor de luchthaven. Die moet GAE de komende jaren zien te verzilveren. Ook de NOM en VNO/NCW zijn daar vóór."

 

De VVD noemt het uitstekend dat de huidige aandeelhouders (de Provincies Drenthe en Groningen en de Gemeenten Tynaarlo, Assen en Groningen) een onafhankelijk, extern onderzoek hebben ingesteld naar de toekomstmogelijkheden van het vliegveld. Johan Baltes: “Dat onderzoek bevestigt onze visie en ondersteunt de door ons ingezette koers.”

 

“Nu wordt het de hoogste tijd om onze duidelijke steun uit te spreken. Daar heeft de luchthaven behoefte aan. Maar ook de samenwerkende partners en de toekomstige relaties. We moeten nu eens ophouden met het continu ter discussie stellen van het vliegveld. Dat is naar onze mening dodelijk voor toekomstige ontwikkeling.”