Willemien Meeuwissen Secretaris landelijke Bestuurdersvereniging

VVD Statenfractie-voorzitter Willemien Meeuwissen is onlangs benoemd tot secretaris van de landelijke VVD Bestuurdersvereniging. Zij was al bestuurslid van de Drentse Bestuurdersvereniging. Willemien neemt de plaats in van VVD Eerste Kamerlid Tanja Klip, wiens maximale termijn van 6 jaar erop zat. En om die reden een stap terug deed.

Willemien: “Ik kijk uit naar de vele interessante activiteiten die we op stapel hebben staan. Waarbij ik in het Bestuur ga samenwerken met enthousiaste VVD-collega's. Daarnaast verwacht ik veel nieuwe contacten op te doen. Die contacten kan ik benutten om de Drentse belangen in Den Haag goed op de kaart te zetten.”

 

Alle gekozen en benoemde VVD-Bestuurders zijn lid van deze landelijke vereniging. De Bestuurdersvereniging is daarmee de ideale ontmoetingsplaats voor VVD-ers in het Openbaar Bestuur. Het biedt een platform voor kennisuitwisseling en discussie. Tot de activiteiten behoort het ontwikkelen en uitwerken van standpunten ten aanzien van het Binnenlands Bestuur. Evenals het ondersteunen van lokale en provinciale VVD-bestuurders.

 

Ook worden er - in samenwerking met de Haya van Somerenstichting - opleidingen en trainingen ontwikkeld en verzorgd voor gemeente- en provinciebestuurders. Waaronder  de wethouders-training en burgemeesters-training. Daarnaast behoren informatieoverdracht, adviseren van de VVD Tweede Kamerfractie, het creëren van netwerken en belangenbehartiging tot het takenpakket van de VVD Bestuurdersvereniging.