Mirjam Pauwels genomineerd voor Drents Politica van het Jaar

VVD-wethouder Mirjam Pauwels heeft over belangstelling niet te klagen. Al eerder bleek ze op de 49ste plaats van de landelijke VVD-Kieslijst te staan. En nu is bekend geworden dat ze ook nog eens genomineerd is als kandidaat voor de Drentse Politicus van het Jaar. “De enige vrouw!”, haast ze er zelf aan toe te voegen, “Dit helpt in onze pogingen om meer vrouwen in de (provinciale) politiek in te krijgen.”

Zij die het kunnen weten omschrijven Mirjam als dichtbij de mensen, zeer betrokken, goed in de samenwerking en gedreven om zaken goed te regelen. Maar, geen vrouw van 'macht en partijpolitiek'. Ze wordt gekenmerkt als iemand op de achtergrond, een stille harde werker, doeltreffend, praktijkgericht, rolmodel voor anderen. Inmiddels kan ze terugkijken op indrukwekkende resultaten. Ze heeft 3 decentralisaties in sociaal domein kundig vorm gegeven. Altijd in nauwe samenspraak met anderen.


Mirjam Pauwels (45) uit Ruinen is sinds april 2012 voor de VVD wethouder in De Wolden. Ze heeft daar o.a. de belangrijke portefeuille Samenleving en Onderwijs onder zich. Het gaat daarbij om zaken die mensen persoonlijk raken. Iedere dag is ze bezig om zaken stap voor stap beter te maken. Kinderen en zwakkeren mogen daarbij rekenen op haar extra aandacht en inzet.

Vóór haar wethouderschap was ze lid van de Drentse VVD-Statenfractie. Mirjam Pauwels, een sociaal liberaal in hart en nieren: “Eén van de liberale waarden van de VVD is sociale rechtvaardigheid. Daar wil ik me sterk voor maken. Maar, daarin heeft iedereen ook een eigen verantwoordelijkheid. Ook dat is liberaal.”