VVD-wethouder Mirjam Pauwels Drents Politica van het Jaar

“Ik heb nog nooit zo’n grote beker gewonnen”, relativeerde Mirjam Pauwels na haar uitverkiezing tot Drents Politica van het Jaar, “Ik ben er blij mee en ik ben er trots op. De kansen die zich voordoen in de politiek zijn onvoorspelbaar en onvoorstelbaar. Dus eerst maar even afwachten.” Mirjam Pauwels doelt daarmee ook op de hoge plek op de landelijke kieslijst van de VVD. Met haar 49ste plek heeft ze over erkenning niet te klagen.

Zo is ze: nuchter, relativerend en zonder poespas. Het juryrapport sprak bij de uitverkiezing van: ‘een kundig wethouder, zonder poeha. Een stille, harde werker die doet wat ze moet doen’. Mirjam Pauwels: “Het is teamwork en samenspel. Je neemt het voortouw waar het jouw portefeuille betreft. Maar het beleid maak je met elkaar. Daarin neem je zoveel mogelijk je eigen talenten en vaardigheden mee.”

Ze voelt het ook een beetje als waardering voor het functioneren van een vrouw in een mannenwereld. Mirjam: “Je hoeft je heus niet anders te gaan gedragen. Je moet je kwetsbaar durven opstellen, gewoon dicht bij jezelf blijven.” Dat gaat haar als wethouder in de Wolden goed af. Ondanks een zware portefeuille, met o.a. WMO & Uitkeringen, Zorg & Welzijn, Onderwijs & Kinderopvang, Cultuur, Participatie & Werkgelegenheid.