Erik Ziengs en Mirjam Pauwels (bijna) een plek gestegen

Volgens voorschriften is er een Ledenraadpleging houden om de voorlopige VVD-Kieslijst definitief te maken. Uit die Ledenraadpleging bleek, dat zowel Erik Ziengs (naar plaats 22) als Mirjam Pauwels (naar plaats 48) een plekje hoger kwamen te staan. Maar helaas, de deelname aan de Ledenraadpleging bleef onder het vastgestelde minimum (50% + 1). Dus blijft Erik op plek 23 en Mirjam op plek 49. Ook niet slecht……

Erik Ziengs is tevreden over die plek: “Het is een uiterst verkiesbare plek. Dus de kans is groot dat ik weer als Liberale Drent in het Parlement herkozen wordt. Daarnaast ben ik de hoogst geplaatste ex-ondernemer. En vooral dat is voor mij van belang. Want ik wil dat het geluid van de ondernemer veel beter gehoord wordt in Den Haag. Ondernemers zijn de trekpaarden van onze economie.”

 

Mirjam Pauwels verwacht niet direct gekozen te worden: “Ik ben zeer gelukkig met mijn werk als wethouder van De Wolden. Ik heb me vooral verkiesbaar gesteld om ervaring op te doen. Daar staat tegenover, dat in de huidige VVD-fractie nummer 59 al aan de beurt is. Je weet maar nooit in de politiek. Ik ga in ieder geval voluit campagne voeren. ik heb er zin in.”