VVD: Nu doorpakken met Groningen Airport Eelde

Nu dat de onzekerheid over de het voortbestaan van Groningen Airport Eelde is weggenomen, vindt de Drentse VVD dat er ook volop gas gegeven moet worden. Statenlid Johan Baltes: “We moeten nu als aandeelhouders ophouden het voortbestaan voortdurend ter discussie te stellen. Dat is slecht voor de business en schrikt potentiële klanten af.”

Volgens Johan Baltes moet er nu geïnvesteerd gaan worden in de toekomst: “Een ruime meerderheid van de Groningers en Drenthe (ruim 85%) is voorstander van investeren. Het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en commerciële clubs staan te trappelen om ermee aan de slag te gaan. Onderzoek heeft uitgewezen dat de juiste investeringen op termijn kunnen leiden tot een positief effect van 30 tot 54 miljoen.”

 

Daarbij is de kans groot, dat ook de werkgelegenheid gaat groeien. Johan Baltes: “Naar verwachting tussen de 75 tot 135 arbeidsplaatsen. GAE is óns vliegveld, vormt een vast onderdeel van onze infrastructuur. Laten we er blij mee zijn, laten we er trots op zijn. En, een oproep aan alle inwoners, het maatschappelijk middenveld en bedrijfsleven: laten we er vooral gebruik van maken!”