Mirjam Pauwels op Thema-avond over Oplossingen in de Zorg

Op maandag 6 maart a.s. wordt in Ruinen een speciale avond georganiseerd met als thema ‘Oplossingen in de Zorg’. De avond wordt georganiseerd door het Senioren Netwerk Drenthe. Mirjam Pauwels is niet alleen VVD-wethouder Zorg & Welzijn in de Wolden, ze is ook VVD-kandidaat voor de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Ook het Landelijk VVD Netwerk ‘Zorg Verandert’ is bij de organisatie betrokken. Namens het Landelijk Netwerk zal Jeanette Kraaij uitleg geven over hoe inwoners en overheid op de veranderingen in de zorg kunnen inspelen. Daarbij wordt volop ruimte gegeven aan persoonlijke situaties, zorgen en ervaringen.

 

Bij deze thema-bijeenkomst staan de ontmoeting en het uitwisselen van ervaring en ideeën centraal. De bijeenkomst is bedoeld voor belangstellenden en mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. Maar ook hun omgeving, zoals mantelzorgers en vrijwilligers. Iedereen is welkom en deelname is gratis. 

 

Er verandert veel in de langdurige zorg. En dat roept vragen op. Want hoe gaat het nu verder? Hoe krijgen mensen nog de zorg of ondersteuning die zij nodig hebben? Gemeenten en verzekeraars krijgen meer taken. De overheid bekijkt steeds vaker wat mensen zelf kunnen en wat bijvoorbeeld de partner, buren en familie kunnen doen. En welke professionele hulp zij écht nodig hebben. Meer dan voorheen moeten mensen zichzelf afvragen welke zorg of ondersteuning zij nodig hebben. Wat ze zelf kunnen. Dat is een andere manier van denken. 

 

maandag 6 maart a.s.

van 19:30 tot 21:00 uur

inloop vanaf 19.00 uur

 

’t Neie Punt

Jan Wierengaweg 109

Ruinen

 

Aanmelden is niet nodig, maar wordt op prijs gesteld

mark@strolenberg.nl