Kees Vianen (nr 2)

Kees Vianen Assen

Mijn naam is Kees Vianen, ik ben 30 jaar en ben geboren en getogen in Assen waar ik nog steeds woon. Ik ben verloofd met Sandra waarmee ik in maart 2023 ons eerste kindje verwacht. In mijn vrije tijd kijk ik graag voetbal, wandel ik met mijn verloofde en hond graag in het bos en ben ik een fanatieke voetballer in de Kelderklasse. In het dagelijks leven ben ik adviseur economie bij de gemeente Smallingerland. 


Ik vind het belangrijk om mijzelf in te zetten voor de VVD, omdat ik geloof dat een optimistische en kansen-gerichte benadering de sleutel is tot het bieden van perspectief aan ondernemers en inwoners. Zowel mijn opa, vader als ooms en tantes van mijn vaders kant hebben een bloemenwinkel gehad in Assen. Ik heb gezien en gehoord hoe hard zij hebben gewerkt om hun bedrijf draaiende te houden en hoe belangrijk het is dat zij de ruimte krijgen om te groeien en te bloeien. 


De afgelopen periode in de Provinciale Staten heb ik me ingezet voor ondernemers in Drenthe. Zo heb ik een motie ingediend om MKB bedrijven te ondersteunen bij het verduurzamen van hun bedrijf tijdens de energiecrisis. Daarnaast heb ik me ook ingezet om de TT-run voor Assen te behouden en te onderzoeken of er een schaatsbaan in Drenthe kan komen.


Ik ben er van overtuigd dat als we denken vanuit kansen we verder komen! Voor Drenthe zou ik willen dat het een fantastische provincie blijft met ruimte voor iedereen om zich te ontwikkelen.