Annigje Udinga (nr 3)

Annigje Udinga

Ik ben Annigje Udinga, 51 jaar en met man Herald en drie dochters al 22 jaar woonachtig in Meppel. Ik werk als zelfstandige vanuit mijn bedrijf Udinga Media in de marketing en reclame. 

Ik vind het leuk om met veel verschillende dingen bezig te zijn. Op zaterdag kijk ik graag bij de voetbal- en Acro wedstrijden van onze meiden, ik hou van gezelligheid met vrienden en vind het leuk om van alles te organiseren. In de winter schaats en ski ik graag, terwijl ik in de zomer vaak op het water te vinden ben of met de camper onderweg ben.

Ik ben al vier jaar Statenlid, nadat ik hiervoor vijf jaar raadslid was in Meppel. In de afgelopen periode heb ik o.a. samen met de Staten geregeld dat er in de coronaperiode een stagevergoeding kwam voor bedrijven in Drenthe. Ook komt er dankzij mijn motie een onderzoek naar het plaatsen van meer openbare toiletten in Drenthe en heb ik me ingezet om Orange the World en de finale van de mbo-vakwedstrijd Skills naar Drenthe te halen. Daarnaast heb ik in al mijn bijdragen het steeds opgenomen voor middenstanders en andere ondernemers.

Ik wil me graag inzetten voor een vrij Drenthe. Doen wat nodig is, zonder de betutteling die je tegenwoordig vaak ziet. Dat je kunt kunt wonen waar je wilt, je kunt verplaatsen op jouw manier, kunt mountainbiken in het bos (als je dat wilt), je gewoon een evenement in je dorp kunt organiseren en dat je je bedrijf mag runnen of uitbreiden zonder extreme regels. Ik denk dat mijn nieuwsgierigheid, nuchterheid en resultaatgerichtheid me helpen om de juiste dingen voor Drenthe te doen.

Mijn credo is: zorg voor jezelf, geef om een ander en krijg wat je verdient!