Bart Sipma (nr 20)

Bart Sipma

Hoi. Ik ben Bart Sipma, geboren in 1951 – dus 71. Sedert maart 2022 woon ik met mijn echtgenote Anneke in De Wijk – gemeente De Wolden. Anneke is in Meppel geboren en getogen. Mijn wiegje stond in Nijmegen. Wij hebben 2 dochters, die allang uitwonend zijn. 

In 2014 gepensioneerd, daarvoor werkzaam bij een verzekeraar in fraudebestrijding. Na een cursus Politiek ben ik in 2017 lid van de VVD geworden. Vervolgens meegedaan in een lokaalbestuur en als secretaris bij een comité dat in Gelderland themamiddagen en excursies organiseert. En sinds kort voor Drenthe coördinator bij het landelijk Thematisch Netwerk Senioren in de Samenleving.  

Mijn vrije tijd besteed ik aan lezen, wandelen, golfen, VVD…

Waarom VVD? De partij is voor mij de enige echt liberale partij, die wat mij betreft weer een beetje meer naar rechts gestuurd mag worden. Daar wil ik graag aan meewerken te beginnen inDrenthe.

Drenthe is de meest ideale provincie om te wonen, werken en genieten. Dat hadden de Hunnen in Hun tijd al door! Maar er valt altijd wat te wensen: bijvoorbeeld een hogere verkeersveiligheid. Wat dacht je van vangrails tussen weg en water?