Marja Irrgang-Borsboom (nr 31)

Marja Irrgang-Borsboom

Mijn naam is Marja Irrgang-Borsboom, ik ben 65 jaar en ik woon al een halve eeuw in Drenthe, waarvan de laatste 4 jaar in Emmen.

In het dagelijks leven houd ik me bezig met veel onderwerpen. Dat is het voordeel van ondernemer zijn, zelfstandig je tijd inzetten. Zo heb ik een B&B in Emmen, diverse bestuursfuncties, doe ik de verhuur van onroerend goed, en ben ik actief in de plaatselijke politiek. Mijn opleiding is juridisch/fiscaal.

Ik ben getrouwd met Arthur, gepensioneerd kapitein, en heb vier kinderen en zeven kleinkinderen.

In mijn vrije tijd vind ik het fijn om met mijn paarden bezig te zijn, twee appaloosa’s. Hier vind ik mijn ontspanning en kan ik mijn hoofd leeg maken. Sinds twee jaar probeer ik mij het golfen eigen maken, een uitdagende sport. Doordat ik zelf mijn tijd kan indelen, lopen vrije tijd en werk eigenlijk een beetje door elkaar.

Ik zet me in voor de VVD omdat ik een optimist ben, ik denk vanuit kansen. Iedereen moet het goed kunnen hebben. Maar ik heb ook mijn zorgen: klimaat, stikstof, woningbouw. Deze problemen dienen integraal aangepakt te worden; dus via de Provincie, Gemeente en het Waterschap. Hier wil ik mij sterk voor maken. Daarom heb ik mij ook op de kandidatenlijst van Waterschap Vechtstromen laten plaatsen.

Waterschap Vechtstromen is een waterschap die een gebied in Overijssel en Drenthe bestrijkt. Het waterschap is een onderbelichte bestuurslaag, die steeds belangrijker wordt vanwege de klimaatverandering. Het waterschap zorgt voor het waterpeil (agrarisch belang), maar ook voor droge voeten (woningbouw). Het belang in Drenthe kun je onder andere ook vinden in het Bargerveen (natuur), Door het verlagen van de grondwaterpeil kan er kans zijn op funderingsschade. Watertoevoer naar het hoger gelegen Hondsrug-gebied mag ook niet onderschat worden. In Emmen staat een hypermoderne waterzuiveringsinstallatie waar al grote stappen zijn gedaan om het rioolwater puur terug te leveren aan het oppervlaktewater. Er is een nieuwe manier van denken over water nodig: niet meer zo snel mogelijk afvoeren, maar vasthouden.

Ik sta op plek 6, de eerste Drentse kandidaat. Graag wil ik Drenthe, maar ook Overijssel, in het Algemeen Bestuur vertegenwoordigen.

Ik ben er van overtuigd dat als we integraal denken we verder komen! Drenthe blijft, wat mij betreft, een fantastische provincie met aandacht en ruimte voor iedereen om zich te ontwikkelen. Hier ga ik mij voor inzetten!