Derkjan Schepers (nr 33)

Mijn naam is Derkjan Schepers, ik ben 36 jaar en ik woon al ruim 10 jaar in Schoonloo. In het dagelijks leven ben ik ondernemer. Hiernaast ben ik betrokken als bestuurslid en vrijwilliger bij verschillende organisaties in Drenthe.
Ik ben samenwonend met Elina en samen hebben wij 2 dochters van 4 en 6 jaar oud.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om leuke dingen te doen met ons gezin, actief te zijn voor ons dorp Schoonloo en zo nu en te dan te gaan golfen.
Ik zet me in voor de VVD omdat ik vind dat de meeste standpunten van de VVD het beste passen bij mijn eigen overtuigingen. Daarnaast vind ik dat politiek simpel en goed uitgelegd moet worden, en dat kan ik zelf het beste bij een gevestigde en stabiele partij als de VVD.
Voor Drenthe zou ik willen dat we nog sneller aan de slag gaan met het huisvestigingsprobleem voor starters en ondernemers. Ik ben van mening dat wij veel slimmer zouden kunnen omgaan met de beschikbare ruimte, wanneer wij niet teveel zouden worden geremd door regelgeving. Investeren in het platteland is juist in deze tijd van levensbelang voor de toekomst van onze dorpen. Wanneer ondernemers uit onze dorpen verdwijnen, verdwijnt ook een groot stuk van de leefbaarheid. De VVD moet naast onze ondernemers blijven staan.