Jan Smits (nr 38)

Jan Smits

Mijn naam is Jan SmitsIk ben 68 jaar en ik woon al heel lang in Eelde.

De afgelopen 10 jaar ben ik statenlid geweest, voor de VVD natuurlijk en in de provincie Drenthe.

Sind maart 2022 ben ik lid van de gemeenteraad van Tynaarlo.Behalve mijn politieke werk heb ik ook een adviesbureau voor HRM gerelateerde onderwerpen en ben ik toezichthouder bij 4 verschillende organisaties. Verder ben ik voorzitter van het Klompenmuseum in Eelde en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Niks pensioen, geen geraniums.…gewoon lekker bezig dus.

Ik ben uitermate gelukkig getrouwd met Tineke en samen zijn we de trotse (groot-)ouders van drie kinderen en zes kleinkinderen.

Ik ben een volksvertegenwoordiger met een kloppend hart voor mensen. Ik kan er slecht tegen wanneer de overheid het beleid belangrijker vindt dan de mensen voor wie dat beleid bedoeld is. Ik hou van oplossingen die werken en die gebaseerd zijn op een breed draagvlak.

Ik zet mij in voor de VVD omdat ik liberaal ben van mijn kruin tot aan mn tenen. Dus iedereen doet ertoe, ongeacht je overtuiging of geaardheid.

Iedereen doet ertoe en iedereen doet mee, dat is ook jarenlang het motto geweest van het provinciaal bestuur in Drenthe, waarin de VVD al jarenlang bestuurlijke verantwoordelijkheid neemt en waarmaakt. Ik hoop dat we dat motto blijven vasthouden en dat de VVD sterk en dienend aan Drenthe mag blijven.