Jan Luuk Stel

Adres: Laan van Havezathen 4
9331 LN Norg
Contact:

tel: 06-50407025

jl.stel@drentsparlement.nl


Was 30 jaar melkveehouder in Bunne. Was politiek actief in de Gemeenteraad van Tynaarlo. Agrarisch Bestuurder. Met als specialisatie ruimtelijke ordening, natuur, landbouw, verkeer en vervoer. Heeft drie studerende dochters.

Zit voor een tweede periode in de Staten. Als je in de Staten iets wilt bereiken, dan heb je de steun nodig van andere partijen om een meerderheid te krijgen. Daarvoor moet je een netwerk en een positie hebben in de Staten. Die heb je niet van vandaag op morgen. 

Deed de Landbouwschool en werd melkveehouder. Heeft daarnaast diverse bestuursfuncties vervuld binnen de agrarische sector, maar ook daarbuiten. Ziet zichzelf vooral als zelfstandig ondernemer. Is op dit moment bezig met een Makelaardij-opleiding. Komt als ondernemer en bestuurder vaak in aanraking met Provinciaal beleid. Ziet daarin aanleiding om zich met de Provinciale politiek bezig te houden. Na eerder voor de VVD in de gemeenteraad te hebben gezeten. Want de VVD geeft ondernemers de ruimte.

Portefeuille:

Energiebeleid, Landbouw, Landinrichting, Natuurbeleid en Werkgroep Dreun (Drenthe <>Europa Netwerk), Voorzitter Commissie van Onderzoek