‘Taart van de Staten’ voor nieuwe fusie-hogeschool

Op woensdag 20 december reikte de VVD Statenfractie de Taart van de Staten uit aan Richard Delger en Femke Tamminga van de NHL/Stenden University for Applied Sciences in Emmen. De nieuwe fusie-hogeschool blijkt een bron van nieuw talent voor de steeds veranderende arbeidsmarkt. Na de fusie van NHL en Stenden - op 1 januari a.s. - ontstaat een krachtig Noordelijke kennisinstituut dat sterk bijdraagt aan de Drentse economie en arbeidsmarkt.

Statenlid Paul Motlmaker: “Ook in onze regio zit de vraag naar hoger opgeleid personeel in de lift. Nu kunnen jonge studenten in onze eigen omgeving een opleiding vinden met een internationaal profiel. Om zo een goede start van hun loopbaan te maken. Maar de NHL/Stenden biedt ook hoogwaardige werkgelegenheid. Het is/wordt een werkgever met vestigingen in heel Noord-Nederland. Er liggen kansen voor onderzoek en onderwijs op hoog niveau in diverse studierichtingen in toegepaste wetenschappen. De NHL/Stenden is sterk internationaal georiënteerd.”

 

“Na de fusie staat er een multi-campusorganisatie met 14 academies over de hele wereld. Daardoor kunnen studenten via een ‘Grand Tour’ ervaring opdoen met andere landen en andere culturen. Hier in Emmen staat de techniek/chemie-cluster internationaal heel goed aangeschreven. De VVD Statenfractie is voortdurend op zoek naar Drentse organisaties of bedrijven die een bijzondere bijdrage leveren aan de Provinciale economie en/of arbeidsmarkt. Met een Taart van de Staten worden ze extra in het zonnetje gezet.”

 

De VVD Statenfractie was op werkbezoek op uitnodiging van Richard Delger. Hij is nu nog directeur Techniek in Emmen. Maar per 1 januari wordt hij directeur Thorbecke Academie van de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Hij werd op het werkbezoek vergezeld door Femke Tamminga, teamleider Life Science & Werktuigbouwkunde. Ook Jeroen Pijpker, Lecturer Informatics was erbij. Hij gaf een presentatie over zijn vakgebied: het opleiden van Cyber Security-specialisten en Robotisering.