Lisa Martens-Schuitema

Nieuw in de politiek en ziet dit als een kracht die ze wil inzetten om een frisse blik te werpen op het politieke speelveld en is wars van het credo zo doen we het altijd al. Is iemand met veel overtuiging, maar ook bereid om met een onbevooroordeeld perspectief te luisteren naar anderen. 


Vastberaden om nieuwe ideeën te verkennen voor de uitdagingen waarmee onze provincie te maken heeft. Heeft als commissielid specifiek aandacht voor de transitieopgave van het landelijke gebied van Drenthe. Wil dat er ondanks deze uitdagingen blijvend kansen worden gezocht voor economie, wonen en leven. Zal zich ook inzetten voor een passende Drentse woningvoorraad, voor nu en in de (verre) toekomst. Zo vindt ze het belangrijk dat er snel meer woningen beschikbaar komen voor diverse doelgroepen, zodat meer doorstroom op gang komt én blijft. 


Studeerde een combinatie van Vastgoed & Makelaardij en Sociale Geografie in Groningen. Heeft vervolgens diverse projectleiding- en adviseursfuncties gehad binnen overheidsland; met de fysieke leefomgeving als rode draad door haar loopbaan

 

Is getrouwd met Eric en hebben samen hun tweejarige zoon Maurèns. Haar resterende vrije tijd gaat onder andere naar de paardensport, waarin ze zowel zelf actief is als ruiter als bestuurslid is voor de lokale rijvereniging.

 

Is gedreven om samen te bouwen aan een welvarend, veerkrachtig en vooruitstrevend Drenthe!

 

Portefeuille: 

- Landbouw
- Natuur
- Omgevingsbeleid 
- Wonen