VOORZITTER ANNELI BOUCKAERT: VVD DRENTHE WORDT ‘OPGESCHAALD’

De VVD heeft tijdens het Najaarscongres van 28 november jl. het besluit genomen de interne organisatie ingrijpend te wijzigen. Als onderdeel daarvan gaat op termijn de VVD Drenthe op in een groter, regionaal verband. Samen met de VVD Groningen en Friesland. Ook zullen er Afdelingen worden samengevoegd. KC-voorzitter Anneli Bouckaert: “Afdelingen moeten bij voorkeur rond de 120 leden hebben. Daardoor hebben we minder mensen in bestuurlijke functies nodig. Zo blijven er meer mensen over voor bijvoorbeeld campagnevoeren en het organiseren van leuke en interessante activiteiten.”

Maar de Kamercentrale wil alle veranderingen wel zorgvuldig doorvoeren: “Op de Algemene Leden Vergadering van donderdag 3 december jl. zijn de uitkomst en plannen aan de leden gecommuniceerd. De reacties zijn positief en constructief. Op dit moment zijn we in de onderzoeksfase en voeren we oriënterende gesprekken met de Kamercentrales Groningen en Friesland. Maar, we blijven een politieke partij. Dus in deze fase blijven we zowel provinciaal als regionaal samen met de fracties optrekken.”

Daarnaast gaat de VVD zich veel breder neerzetten. Anneli Bouckaert: “We gooien de deuren open. Iedereen die zich liberaal voelt moet met ons mee kunnen doen. Er zijn ontzettend veel Nederlanders die goede ideeën hebben over de toekomst van ons land. Het zou zonde zijn om niets met die ideeën te doen. En om mee te denken hoef je geen lid meer te worden van onze partij. Iedereen is welkom bij de bijeenkomsten die wij organiseren. Iedereen is welkom in onze communities op sociale media. Iedereen is welkom bij de VVD.”

Om één en ander goed op elkaar aan te laten sluiten zal het Bestuur van de Kamercentrale de komende periode aanschuiven bij de Bestuursvergaderingen van de Drentse afdelingen. Per mail en/of via de website zal eventueel nieuws worden doorgegeven.