VVD steunt subsidie aan nieuwe TT-Festival

De nieuwe manier waarop het TT-Festival is georganiseerd – onder regie van de gemeente en onder uitvoering van de binnenstad-ondernemers – krijgt de steun en het vertrouwen van de VVD. Daarom heeft de VVD ingestemd met een jaarlijkse subsidie van € 85.000,- de komende 3 jaar. Onder voorwaarde, dat de voorgaande editie positief geëvalueerd wordt.

VVD-Statenlid Gea Weerts: “In deze vorm is het TT-Festival een belangrijk evenement ter ondersteuning van zowel de TT als de regionale economie. Met de stevige projectorganisatie onder regie van de gemeente Assen en de toegezegde bijdragen van de samenwerkingspartners hebben wij er alle vertrouwen in. De binnenstad-ondernemers hebben zelf de handschoen opgepakt en hun gezamenlijke organisatiekracht getoond.”

Overigens blijkt die samenwerking niet alleen goed voor het TT-Festival: “Er is een goede cohesie ontstaan tussen de organiserende ondernemers en de gemeente Assen. Dat brengt reuring in de stad. Ook Koningsdag 2015 werd op deze manier een doorslaand succes.”