VVD Drenthe: meer aandacht voor de Regio bij komende verkiezingen

De VVD is momenteel druk bezig om overal in het land input te verzamelen voor het komende Verkiezingsprogramma. Op een speciale bijeenkomst voor Fractievoorzitters en Gedeputeerden heeft Drenthe gevraagd om meer aandacht voor de regio. Willemien Meeuwissen: “Wij willen graag meer nadruk op thema’s die buiten de Randstad spelen. Zoals regionale economie, de krimp en bereikbaarheid. En extra steun voor regionale luchthavens. Bijvoorbeeld door de kosten van de luchtverkeersleiding niet te decentraliseren.”

Ook wilde Willemien Meeuwissen dat er op Brussel wordt ingepraat om snel internet als een nutsvoorziening te beschouwen: “Daardoor wordt het mogelijk om staatssteun te krijgen. En dat zou de aanleg van snel internet in de buitengebieden enorm versnellen. En laten we nu eindelijk eens ophouden om bovenop Europese natuurregels ook nog eens eventjes een stapel landelijke natuurregels te leggen.”

Ook wil de Drentse VVD dat de opschaling en bestuurlijke herindeling van Gemeenten en Provincies niet van bovenaf wordt opgelegd. Willemien Meeuwissen: “Stimuleer regio’s, investeer er in. Faciliteer het opschalen, neem belemmeringen weg. Maar ga niet dwingend voorschijven. Dat werkt niet.”