Erik Ziengs: nog 4 jaar Tweede Kamer

In een vraaggesprek bij RTV Drenthe heeft Erik Ziengs aangegeven graag nog 4 jaar naar de Tweede Kamer te willen. De Liberale Drent in het Parlement heeft er al 6 jaar opzitten: “Ik wil graag door na de verkiezingen volgend jaar maart. Ik vind het hartstikke leuk werk en er zijn nog genoeg uitdagingen. Maar ik ben natuurlijk afhankelijk van de procedure, die ook ik als zittend Kamerlid moet doorlopen."

Erik Ziengs werd in 2010 tot Tweede Kamerlid gekozen, als 25ste op de VVD-lijst. Na de val van Kabinet Rutte 1 werd hij opnieuw verkozen. Met een overweldigende 9000 – voornamelijk Drentse - voorkeurstemmen. Gezien het aantal voorkeurstemmen was hij toen nr. 10 op de VVD-fractielijst. 

Het is aan het Partijbestuur om te bepalen of hij door mag. Erik: “Dat hoor ik in juni of juli. En er moet natuurlijk voldoende steun zijn vanuit de afdelingen. Maar dat zit, denk ik, wel goed.” Zijn uiteindelijke plek op de kieslijst maakt hem weinig uit: “Dat is helemaal niet zo spannend. En peilingen doen me niks.”

Erik heeft vooral Economische Zaken in portefeuille. Met name het Midden- en Klein Bedrijf, ZZP-ers, Terugdringing Lastendruk & Regeldruk, Productschappen & Bedrijfschappen, Markt & Overheid en Recreatie & Toerisme. En sinds kort ook Preventie. Daarnaast houdt hij de belangen van Drenthe haarscherp in de gaten.