Mirjam Pauwels 2de Drentse VVD-kandidaat

Naast Erik Ziengs, de Liberale Drent in het Parlement, stelt nu ook Mirjam Pauwels zich verkiesbaar bij de komende Tweede Kamerverkiezingen van begin volgend jaar. Op dit moment is Mirjam Pauwels – met veel succes – wethouder in de gemeente De Wolden. Daarvoor was zij 1 jaar Statenlid voor de VVD. Mirjam is 44 jaar en woont in Ruinen.

Mirjam Pauwels wil na 4 jaar wethouderschap verder kijken : "Ik zit in de Commissie Gezondheid en Welzijn van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Daardoor ben ik steeds meer landelijk actief. Dat bevalt me wel. Vandaar dat ik nu een gooi naar het Kamerlidmaatschap doe. In De Wolden ben ik verantwoordelijk voor het Sociale Domein. Daarbinnen is veel aan het veranderen. Ook landelijk mag er wel meer aan bewustwording gewerkt worden. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen."

Over de kans om met 2 Drenten in de Tweede Kamer te komen is ze vrij nuchter: “Samen in de Kamerbankjes zou geweldig zijn. Maar dat is uiteraard volledig afhankelijk van de verkiezingsuitslag. Vanuit Drenthe mogen we als VVD best laten zien dat er opvolging is, mocht Erik Ziengs er ooit mee willen stoppen. Het is een mooie kans om ervaring op te doen. Ik ga daarbij uit van mij eigen kwaliteiten.”

Haar kandidatuur geniet de volle steun van de nieuwe VVD Regio Noord. Al eerder had VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs aangekondigd zich opnieuw kandidaat te willen stellen. Volgens eigen zeggen begint zijn ervaring flink vruchten af te werpen: “Ik zit goed in mijn portefeuilles (o.a. ZZP-ers, MKB, Ondernemerschap, Toerisme & Recreatie, Terugdringing Regeldruk en Markt & Overheid). En er is nog veel werk te verzetten. Ik wil dat werk graag afmaken.”