Mark Rutte op werkbezoek in Drenthe: “Wauw, wat gaaf!”

Gedeputeerde Henk Brink had Minister President Mark Rutte uitgenodigd voor een werkbezoek aan Drenthe. Het werd een werklunch samen met een 15-tal Drentse top-ondernemers. Gehouden in de Health Hub in Roden. Daar viel Mark Rutte van de ene verbazing in de andere: “Wauw, wat gaaf”, liet hij zich veelvuldig ontvallen.

In de Health Hub Roden werken ondernemers, kennisinstellingen, docenten en studenten samen aan de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Allemaal op de plek waar ooit Cordis in Roden stond. Maar waar nu, met behulp van de Provincie en investeerders, een kersverse en kansrijke industrie tot ontwikkeling komt. Henk Brink: “Ondernemers in Gezondheidssector vinden het belangrijk om van elkaars expertise en netwerk gebruik te maken. Hier hebben ze elkaar gevonden.” De Premier was zichtbaar onder de indruk.

Op die manier bracht Gedeputeerde Henk Brink het economische beleid van de Provincie onder de aandacht. Voornamelijk gericht op het stimuleren van meer werkgelegenheid. Henk Brink: “Drenthe creëert de juiste randvoorwaarden voor ondernemers. Wij leggen de Rode Loper uit. Voor zowel zittende als nieuwe ondernemers, nationaal en internationaal.” Het klonk de Premier als muziek in de oren.

Vervolgens ging Mark Rutte in gesprek met de 15 top-ondernemers. Allemaal voorlopers in hun vakgebied. Variërend van Fokker in Hoogeveen tot Catawiki in Assen. Samen goed voor een aanzienlijk deel van de Drentse werkgelegenheid. Al wilde gedeputeerde Henk Brink dat wel nuanceren: “Vergeet niet, dat 95% van de Drentse ondernemers, inclusief de ZZP-ers, behoort tot het MKB.”

Zet cookies aan om de video te tonen.