Extra steun voor VVD-Europarlementariër Jan Huitema

Het agrarisch forum BoerenBusiness organiseert een uitverkiezing van de ‘Krachtigste Agrarische Initiatiefnemer 2016’. Daarin wordt ook VVD-Europarlementariër Jan Huitema genomineerd. Jan doet erg veel en erg goed werk voor Drentse landbouwers. Dus wat de VVD Drenthe betreft mag hij wel wat extra steun krijgen. Vandaar deze oproep om hem te steunen.

BoerenBusiness vraagt zich af wie in 2016 de Nederlandse agrarische sector het meest in beweging heeft gebracht. Ze zoeken naar mensen die staan voor een visie en deze via een actie, een organisatie of social media naar buiten brengen. Jan Huitema is een van de 9 kandidaten. En wat de VVD betreft de beste. Dus help om hem hoog op de lijst te krijgen. Ga naar: http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10872648/wie-bracht-de-sector-in-2016-in-beweging

 

Jan Huitema (32, uit Makkinga Fr.) wist in 2016 vanuit de Landbouwcommissie te voorkomen dat Europese landen een methaanplafond kregen. Ook verhinderde hij samen met Bas Belder (SGP) dat op natuurlijke eigenschappen van planten patenten verleend kunnen worden. Ook zette hij de toelating van mineralenconcentraat boven de gebruiksnorm voor dierlijke mest op de Europese politieke kaart.


Zijn rapport over Innovatie in de Land- en Tuinbouw werd met meerderheid in het Europees Parlement aangenomen. Hierin roept hij op om in de regelgeving ruimte te laten voor innovaties en nieuwe inzichten. Daarbij staan de boer en tuinder centraal. Jan Huitema streeft ernaar de kloof tussen boer en consument te dichten en werkt daar continu aan.

Zet cookies aan om de video te tonen.