Mirjam Pauwels nu ook genomineerd voor Media Award Drenthe

De opmars van Mirjam Pauwels lijkt niet te stuiten. Na haar relatief hoge plek op de Kieslijst van de VVD en haar uitverkiezing tot Politicus van het Jaar 2016 is ze nu ook genomineerd voor de titel ‘Vrouw in de Media Award Drenthe’. Die award is ingesteld met de bedoeling om vrouwen beter zichtbaar te maken in de media.

Jaarlijks wordt de ‘Vrouw in de Media’ Award uitgereikt. Dat was altijd een landelijke actie om vrouwen – letterlijk en figuurlijk - beter in beeld te krijgen. Maar dit jaar wordt de Award ook per provincie uitgereikt. Immers, de zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen in lokale en regionale media is minstens zo belangrijk. En daarbij gooit Mirjam Pauwels hoge ogen.

 

Mirjam Pauwels: “Uit onderzoek blijkt, dat het nieuws in ruim 80% van de gevallen door mannen wordt gedomineerd.  Vrouwen hebben het daarin blijkbaar een stuk moeilijker. Terwijl er best wel behoefte bestaat aan vrouwelijk rolmodellen. Vrouwen kunnen blijkbaar een extra zetje goed gebruiken. Ik vond het toch wel eervol om daaraan te voldoen. Vooral omdat de voordracht tot stand komt op voordracht van regionale journalisten en redacteuren.”

 

Uiteindelijk zullen publieksstemmen de winnares uitwijzen. Het publiek kan tot 22 januari stemmen via www.vrouwindemedia.nl