VVD Drenthe springlevend

In de inleiding van Statenfractievoorzitter Willemien Meeuwissen kwam de ‘Boze Witte Man’ nog even voorbij. Als metafoor voor de merkwaardige politieke ontwikkelingen in 2016. Maar dat was maar even. Ze schakelde al snel over op de positieve ontwikkelingen binnen de VVD Drenthe. En met haar ook Gedeputeerde Henk Brink, Eerste Kamerlid Tanja Klip, Tweede Kamerkandidaten Mirjam Pauwels en Erik Ziengs en uiteindelijk Regio Vice-Voorzitter Erwin Weggemans.

Het gaat goed met de VVD in Drenthe. En daar was de zaal het hartgrondig mee eens. De KC mag dan opgeheven zijn, de VVD Drenthe is nog springlevend. Dus was het weer eens ouderwets gezellig. De Nieuwjaarsbijeenkomst is een traditie waar door vele Drentse VVD-ers nog altijd met belangstelling naar uit wordt gekeken. In de Havixhorst in de Wijk deze keer. Ietwat uit de route, maar daardoor niet minder druk bezocht.

 

De Nieuwjaarsbijeenkomst is per traditie het moment waarop zowel de Statenfractie als de Gedeputeerde tekst en verantwoording afleggen over het afgelopen politieke jaar. Zij deden dat in de vorm van een film. Dat gaf een kristalhelder beeld van het vele werk dat zowel de Statenfractie als de Gedeputeerde voor en achter de schermen verrichten. Lang leve het Middenbestuur!

 

Toen Erik Ziengs en Mirjam Pauwels het spreekgestoelte bestegen werd de aandacht – terecht – verlegd naar de komende verkiezingen. Want er moet in de komende tijd wel wat gebeuren wil de VVD ook landelijk de grootste blijven. Gelukkig beschikt de VVD Drenthe over 2 ijzersterke kandidaten. Maar, de actieve inzet van alle leden wordt essentieel. Want de campagne krijgt een persoonlijk karakter. Ook in de benadering van de zwevende kiezer. Vanuit de goedgevulde zaal werd de medewerking en inzet ruimhartig toegezegd.

 

Dus werd het zo langzamerhand toch weer de allerhoogste tijd voor de in VVD-kringen zo gekoesterde 3de helft van de bijeenkomst: de nazit met borrel. En de gelegenheid om elkaar weer even op te zoeken, aan te schieten en bij te praten. Waarvoor overigens de Havixhorst een uitstekende gelegenheid bood. De VVD Drenthe kan er weer even tegen…..

Zet cookies aan om de video te tonen.