3 miljoen extra voor Drenthe Fietsprovincie

VVD Gedeputeerde Henk Brink wil dat Drenthe Fietsprovincie Nummer 1 blijft. En heeft daarom € 3 miljoen extra subsidie beschikbaar gesteld voor nieuwe, creatieve ontwikkelingen. Henk Brink: “Die 3 miljoen is voor verrassende, vernieuwende ideeën. Nieuwe producten of diensten die de gastvrijheid en de beleving van het fietsen stimuleren. Fietsen in Drenthe moet een 5-sterren beleving worden.”

Het is de VVD-Gedeputeerde ernst: “We zijn Fietsprovincie Nr.1 en willen dat ook blijven. Andere Provincies proberen zich ook als Fietsprovincie te profileren. Dus we zullen actief aan de slag moeten, we moeten blijven innoveren. Denk bijvoorbeeld aan fietskluizen voor e-bikes bij carpoolplaatsen, apps met belevingsroutes, fietsarrangementen en speciale bewegwijzering die iets extra’s toevoegt.”

 

Deze 3 miljoen extra komt bovenop een eerdere investering van 3,75 miljoen die Gedeputeerde Staten beschikbaar stelde. Dat bedrag was bestemd voor de verbetering van fietspaden. De verwachting is, dat Drenthe hierdoor aantrekkelijker wordt voor toeristen. Recreatie en toerisme zijn op dit moment al de grootste banenmotor van de Provincie.