Erik Ziengs Start Ondernemers Marathon

Het Drents VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs is gestart met een Ondernemers Marathon. Daarbij wil hij in dertig dagen minstens duizend ondernemers spreken. Erik Ziengs: “Ondernemers zijn zowel de trekpaarden als de steunpilaren van ons land. De gangmakers van onze economie. Ik wil daar meer aandacht voor in de politiek. Daar heb ik de hulp van ondernemers bij nodig.”

Van de partij

De Liberale Drent in het Parlement wil daartoe de komende tijd het hele land door: “We hebben nu VerkiezingsReces. Dus we hebben er alle tijd voor. Daar ga ik gebruik van maken ook. Ik heb zo’n beetje elke dag wel een of meerdere bijeenkomsten. Overal waar 5 of meer ondernemers zijn, daar wil ik ook zijn. En als ondernemers zelf iets willen organiseren, dan ben ik van de partij. 1000 ondernemers? Moet te doen zijn….”

 

Volwaardige ondernemers

Of dat ook geldt voor ZP-ers? Erik: “Dat geldt juist voor ZP-ers. Want die worden overal zo’n beetje weggezet als halfbakken ondernemers. Maar zo zit ik niet in de wedstrijd. Voor de VVD zijn ZP-ers volwaardige ondernemers. Sterker nog, het zijn veelal de ondernemers van de toekomst! Klein, flexibel, slagvaardig, vernieuwend: ik vind onder ZP-ers een heleboel ras-ondernemers. Die moet je helpen, die moet je stimuleren. En die moet je in ieder geval niet het werken onmogelijk maken.”

 

Vorige eeuw

Erik Ziengs doelt daarbij nadrukkelijk op de Wet Deregulering Benoeming Arbeids relaties (DBA). Die wat hem betreft door Staatsecretaris Wiebes terecht in de ijskast is gezet: “En daar mag ‘ie wat mij betreft nog wel even blijven ook. Maar nog belangrijker wordt de flexibilisering van de Arbeidsmarkt. Daar zullen we als VVD in de komende Kabinetsperiode echt mee aan de gang moeten. Want de huidige wetten en regelingen zijn niet meer van deze tijd. Die stammen echt uit de vorige eeuw.”