VVD: Drentse MKB moet meer innoveren

VVD-Statenlid Paul Moltmaker is goed te spreken over de nieuwe Innovatieregeling voor het MKB: “Er is maar liefst 4 miljoen beschikbaar voor innovatie. Ik hoop dat het MKB in Drenthe daar tijdig en slim gebruik van maakt. Want een beetje extra innovatie kunnen we in Drenthe goed gebruiken.”

Met behulp van deze subsidie kunnen bedrijven nu maximaal € 10.000,- aanvragen voor innovatie-adviestrajecten. Dan gaat het om het inschakelen van een externe deskundige bij een kennisvraag over een nieuw product of dienst. Daarnaast kunnen bedrijven maximaal € 25.000 subsidie aanvragen voor het doen van onderzoek naar de haalbaarheid van een project.

 

Paul Moltmaker: “VVD-Gedeputeerde Henk Brink heeft 0,5 miljoen vrijgemaakt. Groningen en Friesland doen eenzelfde bedrag. En het Ministerie van Economische Zaken doet er nog eens 2,5 miljoen bij. Dat betekent dat er 4 miljoen klaarligt om ingezet te worden. Ik mag hopen dat het Drentse bedrijfsleven er als de kippen bij is. Want op = op.”

 

Tenminste, misschien is er nog meer subsidie beschikbaar. Paul Moltmaker: “Er zijn eventueel ook nog Europese bronnen waaruit geput kan worden. Bedrijven kunnen zich daarvoor melden bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Zij voeren deze en andere subsidies uit. Nogmaals, laten we daar ook gebruik van maken. Er zijn initiatieven genoeg in Drenthe. De VVD ziet innovatie van het Drentse MKB als een van de speerpunten van haar beleid.”