2de Taart van de Staten voor Resato in Assen

Tijdens de uitreiking van de 2de Taart van de Staten stak Statenlid Jan Smits zijn bewondering voor Resato niet onder stoelen of banken: “Resato durft nu al vol in te zetten op waterstof als brandstof voor auto's. Zij leveren nu de eerste tankstations terwijl er nog maar 35 auto's in Nederland op waterstof rijden. Maar naar verwachting is dit een enorme groeimarkt. Deze ondernemer durft te investeren om klaar te zijn als de vraag losbarst. Mooie kans voor Noord Nederland!”

Meest innovatieve onderneming

Jan Smits: “Bedrijven zoals Resato? Daar kunnen we er in Drenthe niet genoeg van hebben. Resato koopt 40% van haar producten regionaal in. Geworteld in Assen, maar met vestigingen in Duitsland, Frankrijk en Amerika. Actief in meer dan 80 landen. In 2015 uitgeroepen tot de meest innovatieve onderneming van Nederland. Bij Resato werken ruim 80 medewerkers. Daarvan heeft meer dan de helft een universitaire opleiding en de gemiddelde leeftijd is 39 jaar.

 

Waterstof-economie

Resato is expert op het gebied van druk-technologie: het creëren, beheersen en manipuleren van hogedruk in vloeistoffen en gassen. Resato biedt ook oplossingen voor alles wat te maken heeft met hogedruk en watersnijden. Resato maakt producten en systemen die bestand zijn tegen een druk van maar liefst 14.000 bar. In de nabije toekomst wil Resato zich meer gaan richten op waterstof-technologie en -economie.

Men is bezig om testapparatuur te maken voor vulstations.

 

Samen met Assen

De uitreiking van de Taart vond plaats op donderdag 6 juli. De VVD-Statenfractie deed dit samen met de VVD-Gemeenteraadsfractie van Assen. Naast 3 Statenleden waren ook Martin Rasker en Roald Leemrijse aanwezig. Directeur/eigenaar Ton Driessen nam de Taart met gepaste bescheidenheid in ontvangst.