Met CdK van Aartsen op werkbezoek over Snel Internet

Op woensdag 30 augustus jl. ging de VVD Statenfractie, samen met Commissaris van de Koning van Aartsen, op werkbezoek in De Wolden. Het thema daarbij was Snel Internet. Eerst werd een bezoek gebracht aan Glasvezel de Wolden. Daarna ging men naar het melkveebedrijf van Frits Timmerman. Daar kon men de positieve effecten van Snel Internet op de bedrijfsvoering in de praktijk zien.

© Floris van Lint

Toen waarnemend Commissaris van de Koning Jozias van Aartsen aantrad, vroeg hij alle Statenfracties om hem een speciaal project in Drenthe te laten zien. Iets om trots op te zijn. De VVD Statenfractie koos daarbij voor een bezoek aan Glasvezel de Wolden. Want die slagen erin om met veel vrijwilligers daadwerkelijk glasvezel aan te leggen in de hele Gemeente. Dus ook in al het buitengebied.

 

Veehouder Frits Timmerman in Ruinerwold: “Wij beschikken sinds anderhalve week over razendsnel internet. En de effecten op de bedrijfsvoering zijn opzienbarend. Je kunt als bedrijf niet zonder. Zo’n aansluiting van 1000 MB is een enorme stap voorwaarts. Je merkt direct het verschil. Ik raadt iedereen dan ook aan om mee te doen aan dit particuliere initiatief. Want overstappen doe je niet alleen voor jezelf, ook voor anderen in je omgeving. En voor je kinderen…..”

 

Daarna werd een bezoek gebracht aan Interstage in Meppel. Interstage is uitgegroeid tot een toonaangevend evenementenbedrijf, gespecialiseerd in popconcerten, tv-producties, modeshows, beurzen, bedrijfsfeesten en festivals. Daarbij wordt de hoogste prioriteit gegeven aan gebruiksgemak, flexibiliteit, veiligheid en planning. Er wordt gewerkt in binnen- en buitenland, maar wel vanuit Meppel.

 

Jozias van Aartsen was – evenals de Statenfractie - zichtbaar onder de indruk. Drenthe heeft heel veel onbekende pareltjes. Hoog tijd om daar wat aan te doen. Daarna werd het succesvolle werkbezoek - naar goed VVD-gebruik - afgesloten op het terras van Eetcafé De Beurs in Meppel.

Zet cookies aan om de video te tonen.