VVD Paardensport-motie krijgt navolging

Vorig jaar diende de VVD Statenfractie een motie in om de paardensport in Drenthe te stimuleren. En om daarnaast de paardensport een grotere betekenis toe te kennen in de vrijetijdseconomie van Drenthe. VVD-Statenlid Gea Weerts: “Inmiddels zijn de positieve gevolgen daarvan merkbaar. Het is mooi te constateren dat daar inmiddels krachtig uitvoering aan wordt gegeven.”

Volgens Gea Weerts gaat het vooral om de samenwerking tussen het Recreatieschap Drenthe, KNHS, het Hippisch Platform, Terreinbeheerders zoals Staatsbosbeheer, Gemeenten en Marketing Drenthe. Samen zorgen zij voor verbetering van het netwerk aan ruiterpaden en een goede bewegwijzering hiervan.

 

Ook is er een speciale webpagina gekomen waarin de verschillende ruiterroutes uitgebreid worden beschreven: Drenthe.nl/paardrijden. Daarnaast is er een brochure 'Drenthe in stap, draf of galop'. Allemaal bedoeld om ook meer ‘paardentoeristen’ naar Drenthe te trekken.

 

De VVD reageerde vorig jaar met haar motie op verzoeken van een aantal VVD-leden. Gea Weerts: “Zij waren actief in de hippische sport en brachten de mogelijke verbeteringen aan de ruiterpaden bij ons onder de aandacht. Wij hebben die boodschap opgepakt en aan de hand daarvan de motie opgesteld.