Henk Brink reikt Drentse Ondernemersprijs uit

Afgelopen week reikte VVD-Gedeputeerde Henk Brink de prijs uit voor de Drentse Onderneming van het Jaar. Die ging naar Resato, geen onbekende voor de VVD. Immers, al eerder kregen zij de Taart van de Staten. Statenlid Jan Smits sprak toen al zijn bewondering uit voor het bedrijf uit Assen: “Resato durft vol in te zetten op waterstof als brandstof. Een enorme groeimarkt. Deze ondernemer durft te investeren in de toekomst.”

Ruim 200 Drentse ondernemers waren aanwezig bij de verkiezing in de Nieuwe Kolk in Assen. En hoorden Henk Brink de volgende motivering geven voor de uitverkiezing: “Resato zet internationaal de nieuwe standaard op het gebied van hogedruktechnologie. Of het nu gaat om waterjetsnijders of componenten voor de olie- en gasindustrie, de oplossingen van Resato zijn indrukwekkend.”

 

Henk Brink: “Resato zet z’n producten wereldwijd af. Maar koopt bij voorkeur in bij Noordelijke toeleveranciers. Daarbij heeft Resato duurzaamheid hoog in het vaandel. Zoals blijkt uit de ontwikkeling van een waterstoftankstation voor auto’s die op waterstof rijden. Ook op personeelsgebied is Resato baanbrekend. Zij stimuleren een gezonde leefstijl, veilig werken en permanente scholing voor hun personeel.”

 

Overigens heeft de Drentse Ondernemersprijs over belangstelling niet te klagen. Henk Brink: “Dit jaar waren er maar liefst meer dan 100 aanmeldingen. Maar niet alleen de kwantiteit is opvallend. Ook de kwaliteit is bijzonder hoog te noemen.”