Erik Ziengs heeft nieuwe portefeuille

VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs (de Liberale Drent in het Parlement) heeft een nieuwe portefeuille. Hij wordt Voorzitter van de Vaste Kamercommissie Binnenlandse Zaken. En Woordvoerder op Infrastructuur & Waterstaat op Milieu, Circulaire Economie, Bodem, Openbaar Vervoer en Spoor, Fietsbeleid, KNMI, Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Planbureau Leefomgeving.

Ruim 7 jaar heeft hij gestreden voor het Ondernemerschap, MKB en ZZP-ers. En heeft daarin z’n sporen verdiend. Immers, hij was een van de weinige ex-ondernemers in de Tweede Kamer. Erik Ziengs: “Na die 7 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Dat moet ook, je moet fris en scherp blijven. Het mag geen truckje, geen gewoonte worden. Overigens, die nieuwe portefeuille heeft ook erg veel raakvlakken met het ondernemerschap.”

 

Erik Ziengs geldt inmiddels als een van de meer ervaren Kamerleden binnen de VVD-fractie. Vandaar dat hij deze zware en afwisselende portefeuille kreeg toebedeeld. Erik Ziengs: “Er zitten uiterst actuele onderwerpen tussen. Wat te denken van Milieu, Circulaire Economie, Fietsbeleid - vooral in Drenthe uiterst actueel - Openbaar Vervoer en Bodem? Daar ga ik me de komende tijd volledig op richten.”

 

Treinen, asbest daken, vergroening, nucleaire veiligheid, bodemverontreiniging: zo maar wat onderwerpen die er de komende tijd toe doen. En die vragen om een zware vertegenwoordiging. Hij kan direct aan de bak. Erik Ziengs: “Daar zal ik al mijn politieke kennis en ervaring voor nodig hebben. Hier ligt voor mij, maar ook voor de VVD, een enorme uitdaging!”