Nieuwjaarsborrel VVD Drenthe: Volle Bak

Het was weer ouderwets gezellig bij de Nieuwjaarsborrel van de VVD Drenthe. Die overigens deze keer samen met de VVD Coevorden werd georganiseerd. Want de Statenfractie wilde eens wat minder statisch en wat meer dynamisch het nieuwe jaar in. Nou, dat is gelukt. De Houten Ploeg in Erm was afgeladen en de Netwerken waren prima vertegenwoordigd: elke Lijstrekker kreeg de gelegenheid zichzelf te presenteren.

Voorzitter Bertil Bouwhuis van Coevorden heette iedereen welkom. Direct daarna mochten de verschillende lijsttrekkers zichzelf voorstellen. Die maakten dankbaar van de gelegenheid gebruik. Stuk voor stuk stevige types. Die goed uit hun woorden maar ook stevig uit de verf kwamen. Ieder weet zich gesteund worden door een klinkende lijst met kandidaten. De VVD gaat vol vertrouwen de komende gemeenteraadsverkiezingen in. Daar gaan we de oorlog wel mee winnen!

 

Vervolgens kregen Gedeputeerde Henk Brink en Statenfractievoorzitter Willemien Meeuwissen de gelegenheid elkaar te bevragen over de voortgang in de Drentse Staten. Daarbij kritische gevolgd door de ook aanwezige Gedeputeerde (en oud-Emmen-burgemeester) Cees Bijl. Maar uit het Provinciehuis komen louter positieve geluiden. Dankzij een soepele samenwerking tussen zowel de VVD-gedeputeerde en de de Statenleden alsook het College onderling. Er worden in Drenthe flinke slagen gemaakt. Het gaat goed met de Provincie. Het liberale beleid werkt, ook in de Provincie.

 

Daarna nam de VVD Coevorden de gelegenheid te baat om - ook in de vorm van een tweegesprek - de lokale politiek onder de loep en op de hak te nemen. Met name dat laatste is aftredend fractievoorzitter Laurent Zeegers wel toevertrouwd. Hij maakt met gemengde gevoelens maar wel het volste vertrouwen plaats voor zijn opvolger Margriet Fissering.

 

Tussen de toespraken door liet het gezelschap zich de borrel en de bitterballen goed smaken. Zoals het de echte VVD-er betaamt. Het was de bedoeling van de Statenfractie om wat meer met de kiezers en de leden in contact te komen en in gesprek te gaan. Nou, in die opzet is men meer dan geslaagd. Het Nieuwe (verkiezings)Jaar is goed begonnen.....

Zet cookies aan om de video te tonen.