Ondernemers-medaille voor Erik Ziengs

De redactie van Forum, het opinieblad van VNO-NCW, vroeg haar lezers welke Tweede Kamerleden een medaille verdienden. De ondernemers honoreerden Erik Ziengs met ere-metaal. Vanwege zijn ‘enorme hart voor het MKB’. Trouwens, ook het Groninger TK-lid Arno Rutte viel in de prijzen. Evenals de VVD TK-leden Helma Lodders en Barbara Visser. De VVD kreeg bijna de helft van de 9 medailles toebedeeld.

Dat van de genoemde VVD-ers alleen Helma Lodders (Landbouw & Pensioenen) nog dezelfde portefeuille heeft, mag de pret niet drukken. Erik Ziengs daarover: “Ik blijf me ook in mijn huidige portefeuille (o.a. Milieu, Bodem, OV en Spoor, Fietsbeleid, Planbureau Leefomgeving) inzetten voor ondernemers. Ik ben een van de weinige ondernemers in de Tweede Kamer. En dat is te merken…….”


Erik Ziengs noemt het een manier van denken, een tweede natuur: “Ondernemers denken in resultaten, niet in processen. Die denken in oplossingen, niet in problemen. Volgens mij kan de Tweede Kamer zo’n mentaliteit heel goed gebruiken. En die mentaliteit neem ik mee, in welke portefeuille dan ook. Ik ben er trots op dat zoiets gehonoreerd wordt met een medaille!”