VVD: Opluchting over schrappen wachtruimte boven Zuidwest Drenthe

De VVD Statenfractie vindt het verstandig van VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen om het besluit over de uitbreiding van vliegveld Lelystad een jaar uit te stellen. En de Fractie is opgelucht dat de ‘wachtruimte in de lucht’ boven Zuidwest Drenthe is geschrapt. Statenlid Johan Baltes: “Het siert de Minister dat ze meer tijd wil om de plannen te bestuderen. En dat ze gaat voor zorgvuldigheid boven snelheid. Wij vinden dat een verstandige en ook moedige beslissing.”

Dat de Minister op voorhand al heeft aangegeven de ‘Wachtruimte In de Lucht’ boven Zuidwest Drenthe te willen schrappen, stemt de Statenfractie helemaal tot grote tevredenheid: “De toegestane vlieghoogte op dit moment is nog laag. Dat zou betekenen dat vliegtuigen die boven Zuidwest Drenthe rondjes draaien alvorens te kunnen landen in Lelystad, nodeloos veel overlast geven voor mens en natuur in delen van Westerveld en Meppel.”


Johan Baltes: “Het had er alle schijn van, dat men de beslissingen omtrent Lelystad als uitwijk-luchthaven van Schiphol erdoor wilde drukken. Je moet dit soort procedures echter zorgvuldig doorlopen. En goed luisteren naar signalen vanuit de bevolking. Daar heeft de Minister nu voor gekozen. Wij zijn daar blij mee. “