VVD in Drenthe groeit

De VVD in Drenthe kan terugkijken op succesvolle verkiezingen. Voorzitter van de Statenfractie Willemien Meeuwissen: “We zijn in de gemeenteraden in totaal met 7 zetels gegroeid, nergens hebben we zetels ingeleverd. En dat is echt opmerkelijk. Want veel grote landelijke partijen hebben moeten inleveren. Soms zelfs fors. Zetels die vooral naar lokale partijen gingen. Bij de VVD is dat niet gebeurd, en daar ben ik blij mee. Het geeft aan dat de politieke lijn van de VVD ook in Drenthe wordt gesteund.”

In Aa en Hunze, Assen, de Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel en Midden-Drenthe kon een zetel worden bijgeboekt. In Borger-Odoorn, Coevorden, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld is de VVD gelijk gebleven. In de meeste gemeenten bezet de VVD - al dan niet gedeeld - de 2de plaats. En is er dus kans op coalitiedeelname.

 

In de gemeenten volgen nu de informatie-rondes en daarna de coalitie-onderhandelingen. Mocht een fractie daarin ondersteuning, een klankbord of hulp nodig hebben, dan kan men terugvallen op hulp via Agnes Klinkenberg. Zij is het (beoogd) nieuwe Bestuurslid Drenthe van de VVD Regio Noord en kan betrokkenen ondersteunen of doorverwijzen naar ervaren onderhandelaars in de regio. 

 

Willemien Meeuwissen: “Grote dank aan alle kandidaten, bestuursleden, campagne-leiders en alle vrijwilligers. Er is fantastisch campagne gevoerd. De VVD was goed zichtbaar. Maar, geen tijd om op onze lauweren te rusten. We gaan binnenkort van start met de volgende verkiezingen, die van de Staten. Die zijn al volgend jaar. En daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen….”