Henk Brink start ontwikkeling VAM-berg

Op woensdag 29 augustus jl. gaf VVD-gedeputeerde Henk Brink, samen met VVD-wethouder Anique Snijders, het startsein voor een nieuwe fietsroute op de enige berg die Drenthe rijk is: de VAM-berg. Binnen 2 maanden moet daar een fietstracé worden aangelegd van meer dan 2 kilometer. Ook komen er wandelpaden en een mountainbike-route.

Henk Brink: “Het is uniek wat hier gebeurt. Er staat heel veel op stapel in en om die VAM-berg. Dit draagt bij aan de verdere ontwikkeling van Drenthe als DE fietsprovincie van Nederland. En aan de toeristische ontwikkeling van dit gebied. Als in 2020 dit tracé klaar is gaan we er nóg meer tracés bijleggen. En dan komen we op het Dak van Drenthe, 65 mtr. boven NAP.

 

Overigens deed wethouder Anique Snijders van Midden-Drenthe ook nog een duit in het zakje. Zij kon melden dat er tegelijkertijd een veilige fietsverbinding gaat komen tussen Drijber en de school net buiten het dorp. Anique: “Dat is al jarenlang een wens van de inwoners. Nu moeten de kinderen over een weg waar ook auto’s rijden. Dat is geen veilige situatie.”

 

Met een enorme hap zand startte Henk Brink de werkzaamheden. Overigens was Aannemer Hoornstra vol lof over de capaciteiten van Henk Brink als kraanmachinist. Mocht Henk Brink na zijn politieke carrière nog een nieuwe uitdaging zoeken, hij kan zo aan de bak. Maar zover is het nog niet. Eerst heeft Henk Brink beloofd als eerste het nieuwe fietstracé te gaan uitproberen: “Verstandelijk geredeneerd zou ik dat misschien niet moeten doen. Maar ik probeer het denk ik wel.”


Mocht dat zo zijn, dan zijn we erbij……

Zet cookies aan om de video te tonen.