VVD: Shell moet investeren in het Noorden

De Drentse Statenfractie van de VVD heeft vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over de voorgenomen investeringen van Shell in de Nederlandse economie. Shell heeft aangekondigd ruim 200 banen en vele miljoenen te willen investeren. Maar die investeringen lijken allemaal in de Randstad terecht te gaan komen. VVD-Statenlid Paul Moltmaker: “Dat vinden we niet terecht. Shell heeft in deze regio nog wel wat goed te maken…”

Paul Moltmaker: “De teruglopende gaswinning heeft grote gevolgen voor de Noordelijke werkgelegenheid. Niet alleen bij de NAM en Gasunie, maar ook bij aanleverende bedrijven. Dan ligt het voor de hand om hier naar vervangende activiteiten te zoeken. Waarbij de kennis en kunde van het bestaande personeel kan worden benut. Op die manier kunnen de negatieve effecten op de Noordelijke werkgelegenheid gecompenseerd worden.”

 

In een brief heeft de VVD het College gevraagd om zich optimaal in te zetten voor deze vervangende werkgelegenheid. Paul Moltmaker: “Shell heeft jarenlang miljoenen verdiend in dit gebied. Het zou Shell sieren als ze daar nu wat voor terugdoen. Wij willen dat ook het College zich daar actief voor gaat inzetten.”