HENK BRINK FIETST VAMBERG OPEN

Op donderdag 18 oktober jl. heeft VVD-gedeputeerde Henk Brink de nieuwe fietsroute op de VAMberg in Wijster officieel geopend. Dat deed hij door - toegejuicht door honderden bezoekers - de berg op te fietsen. Hetgeen hem bij nader inzien toch niet gemakkelijk afging: “Ik ben daarvoor tijdig in training gegaan. Maar daarbij heb ik mezelf lelijk geblesseerd. Dus de toegekende Bolletjestrui is niet helemaal terecht. Ik zat zwaar onder de antibiotica…”

Jarenlang was de VAMberg de vuilstort van heel Nederland. Zo ontstond een bult van meer dan 65 meter hoogte. Henk Brink heeft er mede voor gezorgd, dat op die berg een uitdagend parcours werd aangelegd. En nu kunnen fietsers hun hart ophalen en hun tanden stukbijten op de klim naar ‘Het Dak van Drenthe’. Er zijn 3 verschillende routes om de berg te bedwingen. Waaronder eentje met een gemeen stukje kasseien.

 

Henk Brink: “We willen van Drenthe Fietsprovincie nr. 1 maken. Speciaal daarvoor heeft de Provincie, samen met Marketing Drenthe, het programma ‘Op Fietse’ opgezet. Niet alleen om toeristen naar Drenthe te lokken, maar ook om de Drenten zelf op de fiets te krijgen. Daarin past zo’n uitdaging als de VAMberg uitstekend.”

Zet cookies aan om de video te tonen.