VVD WIL VOLOP AANDACHT VOOR 75 JAAR BEVRIJDING

De VVD wil, dat de Provincie volop aandacht gaat schenken aan de viering van 75 jaar bevrijding in 2020. Waarbij geprobeerd moet worden om vooral ook jongeren bij de festiviteiten te betrekken. De VVD stemde vóór de plannen van de Provincie om in 2020 een reeks aan activiteiten te organiseren die allemaal in het teken staan van Bevrijding en Vrijheid. VVD-Statenlid Jan Smits: “Maar, wanneer we stilstaan bij Vrijheid, laten we dan ook vooral aandacht hebben voor deze waarden in het hier en nu.”

Jan Smits: “Want wat is vrijheid wanneer je er niet voor uit durft te komen dat je Jood bent? Of dat je als homo- of lesbisch stel omwille van je veiligheid altijd om je heen moet kijken? Of dat je je moet schamen omdat je moslim bent? Hoe vrij zijn we in ons land? Vrij om te zijn wie je bent en zelf te bepalen hoe je je leven leidt. Vrijheid is ook nu geen vanzelfsprekendheid. De VVD is een liberale partij, die vrijheid en verdraagzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.”

 

Alle fracties waren het eens met de voorgestelde activiteiten. Maar veel fracties voorzagen de Provincie ook direct van tal van verregaande suggesties en goedbedoelde adviezen. Daar deed de VVD niet aan mee. Jan Smits: “Dan moet je de makers vervolgens niet voor de voeten gaan lopen. Dan moet je ze ook de ruimte geven om er zelf iets moois van de maken. Inderdaad, je moet ze een beetje artistieke vrijheid geven…..”