VVD Drenthe blij met komst IT Hub Hoogeveen

De VVD Statenfractie is blij dat de IT Hub in Hoogeveen wordt gerealiseerd. Tijdens de statenvergadering van 20 mei 2020 is daar 1,5 miljoen euro voor toegekend.

 

VVD Commissielid Kees Vianen: ”We verwachten dat het bedrijfsleven en instellingen in de regio hier maximaal van profiteren. We zien dat vanwege de coronacrisis ontzettend veel bedrijven en organisaties moeten schakelen naar de digitale wereld. Nieuwe technologieën zoals data-analytics, kunstmatige intelligentie en robotisering veranderen de markt. Daar moet je op inspelen.”

 

Digitalisering is niet meer weg te denken en alle sectoren krijgen hier mee te maken. Er is dan ook duidelijk een behoefte bij het bedrijfsleven aan een IT Hub, waar onderwijs, kennis en bedrijfsleven samenkomen. “Daarnaast zijn we verheugd dat TVM, goed voor zo’n vijfhonderd arbeidsplaatsen, behouden blijft voor de provincie Drenthe vanwege de uitwerking van deze IT Hub”, stelt Kees.  

 

VVD Statenlid Annigje Udinga vult aan: “VVD Drenthe is blij dat samenwerking wordt gezocht tussen het bedrijfsleven, het mbo, hbo en de universiteiten. Op deze manier wordt door het onderwijs een doorlopende leerlijn gecreëerd en is er een goede aansluiting op de vraag van de arbeidsmarkt.

Hopelijk lukt het om een aantrekkelijk onderwijsaanbod te vormen zodat jeugdig talent er voor kiest om in de Drentse regio te blijven. De regionale verbinding met andere hubs en organisaties is daarbij ook van belang en zou hier aan bij kunnen dragen.”

 

Gedeputeerde Henk Brink was tijdens de vergadering zichtbaar enthousiast over de IT Hub: “Het is een mooie kans voor de regio en fantastisch dat zoveel partijen zich er bij aansluiten. Hier gaan we samen iets moois van maken, de bedrijven en onderwijsinstellingen voorop.”