Sluizen en bruggen in Drenthe eerder open

VVD Statenlid Annigje Udinga hoorde dat watersporters Drenthe niet in kunnen. De provincie had namelijk besloten dat vanwege de coronamaatregelen de Drentse sluizen en bruggen dicht zouden blijven tot 1 juni (de zogenaamde -beperkte- winterbediening). 

Maar, ontdekte Annigje, in andere provincies zijn ze wel open. Zo kun je nu wel vanuit Steenwijk naar Giethoorn varen, maar niet vanuit Meppel. Annigje: "Als argument wordt aangegeven dat toiletgebouwen gesloten zijn. Maar 'bootjesmensen' hebben hun eigen sanitair en onze middenstand kan wel wat extra klandizie gebruiken. Dat moet toch verantwoord geregeld kunnen worden?" 

Daarom heeft de VVD tijdens de statenvergadering van 20 mei j.l. gevraagd of de provincie niet eerder over kan gaan op zomerbediening. Gedeputeerde Bijl zegde toe de zomerbediening iets eerder te starten, namelijk op 29 mei. Annigje: "Wij zijn daar blij mee. Het is slechts een paar dagen eerder, maar betekent wel dat het gehele pinksterweekend de sluizen en bruggen bediend worden. Belangrijk voor de recreatie en de middenstand."