VVD wil een baan voor iedereen in Drenthe

Hoe kunnen we zorgen voor een baan voor iedereen in Drenthe? Die vraag staat voor de VVD altijd centraal, maar zeker in deze onzekere coronaperiode. Hulp bieden aan ondernemers, zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten en ontslagen kunnen worden voorkomen. Dat moet volgens statenlid Annigje Udinga altijd de inzet zijn bij nieuw beleid.


Annigje ging in op de mogelijkheden die de Economische Koers biedt, die woensdag werd besproken tijdens de commissievergadering. Een koers op hoofdlijnen, waarbij VVD-gedeputeerde Henk Brink op vragen van onder meer Annigje, aangaf de uitwerking in deelprogramma’s telkens voor te leggen aan Provinciale Staten. Zodat de juiste keuzes gemaakt kunnen worden om zowel resultaat op de lange als de korte termijn te boeken. 

Annigje was positief over de richting die Gedeputeerde Staten opgaat. ‘In de Economische Koers lezen we meerdere zaken waar we blij van worden’, sprak zij. ‘Denk aan innovatie in de logistieke sector, de digitale agenda, de vrijetijdseconomie, het revitaliseren van bedrijventerreinen naar toekomstbestendige werklocaties en het intensiveren van samenwerking met Overijssel. Laten we alles op alles zetten om te zorgen voor een toekomstbestendige economie met hopelijk een baan voor iedereen.’ 

De VVD beseft dat een sterke en slimme economie én samenleving stimuleren, afhankelijk is van vele factoren. Annigje: ‘Ook het economische tij, corona en ondernemersgeest spelen een rol in de impact van onze koers. Uiteindelijk moeten de ondernemers het immers doen. Zij moeten investeren, de juiste keuzes maken, lef tonen. In de Economische Koers staan de kansen die de provincie ziet en het is daarbij een mooie handleiding. We hopen dat het veel ondernemers gaat helpen.’ 

Annigje vroeg tenslotte nog aandacht voor de vele ontslagen die mogelijk gaan vallen bij de NAM. ‘Heeft het college een idee hoe deze mensen weer aan het werk kunnen komen, is hier iets aanvullends voor nodig vanuit de provincie’, vroeg zij gedeputeerde Brink. Deze antwoordde dat daar volop aandacht voor is en dat met het programma Drenthe 4.0 volop wordt ingezet op het behoud van banen in Drenthe.