VVD gaat voor ‘Ik ben Drents ondernemer 2.0’


VVD Drenthe is blij dat er een programma ‘Ik ben Drents ondernemer 2.0’ komt. Het is een vierjarige voortzetting van het programma dat ondernemers in Drenthe ondersteunt en adviseert. “We stellen dan ook graag het gevraagde budget van ruim drie miljoen euro beschikbaar”, sprak statenlid Annigje Udinga tijdens de laatste statenvergadering. “Zeker zo’n anderhalve week voor de dag van de ondernemer, is dit een mooi signaal dat we onze ondernemers koesteren in Drenthe en hen willen bijstaan.” 


Annigje deed daarbij wel een belangrijke oproep aan Gedeputeerde Staten. “Zorg voor een nog betere naamsbekendheid van het programma”, zei zij. “Het liefst samen met gemeenten. Het programma heeft heel veel in huis voor startende, groeiende en ambitieuze ondernemers in Drenthe. Maar zorg er dan ook voor dat in alle gemeenten optimale bekendheid komt.” 


“Maak een tour langs alle businessclubs, handelsverenigingen, ondernemersclubs, gemeentelijke loketten en andere partijen waar ondernemers bij elkaar komen”, zo riep Annigje het college op. “In heel Drenthe, in stad en platteland. Zorg dat iedereen weet wat het programma te bieden heeft, zodat over vier jaar niemand meer zegt: nooit van gehoord...”


Gedeputeerde Henk Brink nam de vele steunbetuigingen voor het programma verheugd in ontvangst. Henk: “Daar kunnen we mee vooruit, de ondernemers van Drenthe zijn hier bij gebaat”. Hij zei tevens toe zich extra te gaan inspannen voor het vergroten van de naamsbekendheid van ‘Ik Ben Drents Ondernemer’.