Mark Strolenberg zoekt bekladders

Kandidaat Tweede Kamerlid Mark Strolenberg is op zoek naar de mensen die de afgelopen week zijn driehoeksborden bekladden. Ze werden voorzien van hakenkruizen en Hitler-snorretjes. Ook van andere politieke partijen werden posters beklad of vernield.

De VVD’ er is niet per se boos op de daders, maar wil wel graag weten waarom ze meenden tot deze daad over te moeten gaan. “Ik ga graag met ze in gesprek om te horen waarom ze zo boos zijn”, zegt hij. “Op een respectvolle manier horen wat er leeft en op welke manier ik het verschil zou kunnen maken in Den Haag.” 

 

Serieus reageren

Mark zegt ‘er niet minder om te slapen’, maar wel met eventuele onvrede van mensen aan de slag te willen. “Ik zie natuurlijk dat er veel dingen zijn waar mensen zich momenteel ongerust over maken. Dat zijn serieuze zaken, waar ik ook serieus op wil reageren. In een democratie doe je dat door te praten en te kijken naar oplossingen.”  

 

Ombuigactie

Naast driehoeksborden, werden ook enkele campagneposters van Mark in Drentse gemeenten door onbekenden hatelijk beklad. Het Hoogeveense VVD-fractielid Erica Blenkers-Noordzij bedacht zich geen moment en toog met haar dochter op een ladder om de posters met een kwast te voorzien van kleurige regenbogen. “Heel cool en lief deze ombuigactie”, zo meent Mark, die ook geen aangifte doet van de bekladdingen, maar wel hoopt op een goed gesprek. “Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Ook negatieve geluiden moeten gehoord worden. Het geeft mij aan dat er werk aan de winkel is in de Tweede Kamer. Misschien kan ik als frisse nieuwkomer de brug slaan tussen Drenthe en Den Haag.”  

 

Koffie

Het zijn drukke weken in aantocht naar de landelijke verkiezingen die al over een kleine vier weken plaatsvinden. Toch maakt Mark graag tijd vrij om - met iedereen die dat wil - in gesprek te gaan over de toekomst van Nederland. “En tegen de mensen die mijn posters hebben beklad, wil ik graag zeggen dat ik hoop dat ze contact met me opnemen via vraag@markstrolenberg.nl. Om samen te bespreken wat er anders moet. De koffie staat klaar!”