VVD wil af van files bij A28-afrit Fluitenberg

Verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van bedrijven. Die twee zaken staan al jaren onder druk bij de A28-afrit Fluitenberg. In de ochtend- en avondspits is het er een drukte van jewelste en dat levert naast vertraging en gevaarlijke situaties ook veel frustratie op bij de weggebruikers en de ondernemers op bedrijventerrein De Wieken in Hoogeveen.

De VVD vindt het daarom een goed idee om als provincie Drenthe een deel (375.000 euro) mee te betalen aan de aanleg van drie rotondes en een nieuwe verkeersregelinstallatie. Met de realisatie kan het verkeer in de ochtendspits nog probleemloos groeien met 35 procent en in de avondspits met 15 procent. Het is kortom een toekomstbestendige oplossing.

Statenlid Annigje Udinga deed tijdens de commissievergadering wel een dringende oproep aan Gedeputeerde Cees Bijl. “Zorg dat de overlast voor de ondernemers op De Wieken beperkt blijft”, zo sprak zij. “Ga met hen in gesprek en bepaal samen hoe de werkzaamheden het beste plaats kunnen vinden met een minimum aan hinder. Voor hun personeel, klanten en leveranciers.”

Na de aanbesteding van het project moet snel duidelijk worden wat de omleidingsroutes precies worden en wat de overlast voor weggebruikers en bedrijven zal zijn. Annigje: “Of misschien kan er wel geregeld worden dat te allen tijde 1 wegstrook openblijft? Ook voor de hulpdiensten zou dit wenselijk zijn.” Bijl gaf aan dat dit de verantwoordelijkheid is van de gemeente Hoogeveen als opdrachtgever, maar dat goed overleg met ondernemers voorop staat.”