Impact ondernemen 2021-2024

Annigje: ”Wie het over ‘impact ondernemen’ heeft, praat vooral over een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Heel veel ondernemers in Drenthe doen dat al jaren zonder dat daar het kaartje impact ondernemen aan hangt. En dat is top!”

 

De ondernemers in Drenthe hebben het zwaar en zuchten ze onder de corona pandemie. Overleven, niet failliet gaan, banen behouden en klanten terugwinnen. Annigje: “Wanneer zij kunnen blijven ondernemen, leveren ze een positieve bijdrage aan Drenthe en hebben ze dus impact.

 

Voor de VVD is het belangrijk dat we het lokaal ondernemerschap stimuleren en promoten. Elke euro die in Drenthe wordt uitgegeven, blijft hier ook. Lokale ondernemers sponsoren lokale verenigingen, nemen mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt in hun regio in dienst, ontwikkelen streekproducten en koken voor het lokale verzorgingshuis. Dat is pas ondernemen met impact. Maar dan wel lokaal. 

 

“Wij roepen het College op om met ondernemers te gaan praten en te horen waar zij behoefte aan hebben, wat hen helpt en hoe zij impact kunnen maken met hun bedrijf.”, besluit Annigje. 

 

Het belangrijkste is dat reguliere ondernemers gestimuleerd en beloond worden om (verder) deel te nemen aan impact ondernemen en dat er niet allerlei extra nieuwe trajecten worden gestart.