VVD Drenthe: Snel meer bouwen


Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die op zoek is naar een huis, maar niets geschikts kan vinden, of heeft zelf deze ervaring. Of het nu gaat om ouderen die kleiner en dichterbij de voorzieningen willen wonen of om mensen die gezinsuitbreiding hebben en juist iets groters zoeken. En starters zijn veelal kansloos op de huidige woningmarkt.
Vandaag heeft VVD fractievoorzitter Willemien Meeuwissen daarom een stevig pleidooi gehouden om sneller meer woningen te bouwen voor de Drentse inwoners. Willemien: “Er is een heel grote behoefte aan extra woningen in de steden en dorpen van Drenthe. Initiatiefnemers en gemeenten geven aan dat door meerdere factoren het lastig is om snel extra woningen bij te bouwen of bestaande gebouwen naar woningen te transformeren. Daarom vinden wij dat de provincie een actieve rol moet pakken in het oplossen van knelpunten.”
De VVD heeft behoefte aan concrete acties en heeft daarom het college gevraagd samen met de gemeenten een overzicht te maken van alle bouwplannen in Drenthe en er bij te zetten waar knelpunten zitten die snelle oplevering van woningen belemmeren. Met daarbij aangegeven waar de provincie iets concreets kan doen om versnelling te bevorderen. Naast wat er al gebeurt op het gebied van juridische ondersteuning van gemeenten. Gedeputeerde Hans Kuipers (wonen) heeft toegezegd dit op te pakken. In het najaar komt hij met het gevraagde overzicht.
Willemien is hier blij mee: “Het probleem op de woningmarkt is té groot om af te wachten en maar te hopen dat het wel goed zal komen. Voor onze inwoners moeten we echt nu in actie komen.”