VVD wil 1 miljoen om gemeenten te helpen met bouwplannen

© Willemien Meeuwissen

De Drentse VVD statenfractie gaat woensdag samen met de PvdA en mogelijk nog andere fracties een voorstel indienen om 1 miljoen te stoppen in een Knelpuntenpot Wonen. Fractievoorzitter Willemien Meeuwissen: “Met dit geld willen we een vliegende brigade bij de provincie organiseren die bestaat uit projectleiders en specialisten op het gebied van ruimtelijke ordening. Deze brigade is beschikbaar om de Drentse gemeenten te helpen hun woningbouwplannen en herbestemmingsplannen meer vaart te  geven”.

Veel gemeenten kampen met moeilijk te vervullen vacatures voor de functies die nodig zijn om voorbereidingen te treffen voor het bouwen van nieuwe woningen. Bij de provincie lukt het nog steeds wel deze mensen in dienst te nemen. 

Willemien Meeuwissen: “Laatst was in het nieuws dat bijna 1 op de 5 mensen in Drenthe problemen ervaart op de woningmarkt. Het is belangrijk dat we daar iets aan doen, ook als provincie. Op deze wijze hopen we te stimuleren dat de plannen snel van de grond komen. In elke gemeente is men er mee bezig, maar het gaat vooral bij veel kleinere gemeenten nog niet erg snel. Wij willen de gemeenten helpen, zodat er in Drenthe snel extra woningen beschikbaar komen.

Naast gebrek aan personeel bij gemeenten zijn er nog meer knelpunten op de woningmarkt. Ook hiervoor wordt aandacht gevraagd door de partijen.